Samlån från Depåbiblioteket

Samlån (Universal borrowing) är en serviceform där ÅA:s studerande och anställda själva kan beställa böcker som lån från Depåbiblioteket i Kuopio. Depåbiblioteket är ett gemensamt lagerbibliotek för alla bibliotek i Finland. Ett lån kostar 4 euro och skall avhämtas från huvudbiblioteket. Endast tillgängliga böcker kan beställas som samlån.

Beställ så här:

1. Gå till söksidan
  2. Klicka på länken Byt databas ovanför sökformuläret
  3. Kruxa för Depåbiblioteket och klicka på Välj! Du kan välja att söka endast i Depåbibliotekets databas eller i både Åbo Akademis biblioteks databas och Depåbibliotekets databas samtidigt.
  4. Gör en sökning för att hitta boken som du vill låna
  5. Om sökningen gav mer än ett resultat, ta fram beståndsuppgifterna för boken genom att klicka på titeln
  6. Klicka på Beställning/Reservering till höger på skärmen
  7. Om du inte är inloggad uppmanas du att logga in med lånekortsnummer, pinkod och efternamn. Ditt hembibliotek skall vara Åbo Akademis bibliotek.
  8. Klicka på Samlån - Yhteislaina - UB request
  9. Skriv ditt lånekortsnummer i fältet lånekortsnummer och klicka på Gör reservering/beställning
  10. Logga ut och stäng webbläsaren när du vill lämna webb-Alma

Man kan se beställningar och lån från Depåbiblioteket under Mina kunduppgifter i webb-Alma.

OBS. En del av kunduppgifterna i Alma kopieras tillfälligt till Depåbibliotekets databas.